У рамках програми "Українська книга" вийшло шість книг шрифтом Брайля

 

На початку року фонди спеціалізованих бібліотек для осіб із вадами зору поповнилися шістьма виданнями, які вийшли за підтримки Держкомтелерадіо у рамках бюджетної програми "Українська книга".

 

Зокрема, шрифтом Брайля у видавництві УТОСу вийшли, профінансовані державою, дві книги вибраних поезій незрячого поета Василя Лящука "Запахла нехворощ і м'ята". ТОВ "Антологія" видала збірки вибраних творів Тараса Шевченка у 5-х частинах та Михайла Коцюбинського "Дорогою ціною. Іntermezzo. Тіні забутих предків" у 3-х частинах.

Також у державному спеціалізованому видавництві "Освіта" вийшли рельєфно-крапковим шрифтом Брайля для сліпих і плоскодрукованим текстом дві збірки українських народних казок "Ріпка. Курочка Ряба" та "Рукавичка. Колосок". Кольорові малюнки для цих дитячих книжок виконано у спеціальній манері із дублюванням рельєфу та кола зображення.

Всі ці видання безоплатно передано до бібліотек для задоволення культурно-духовних потреб людей із обмеженням зору. Нагадаємо, що раніше у рамках програми "Українська книга" виходило по 1-2 видання шрифтом Брайля на рік.

http://gazeta.ua