Вечір пам'яті великого читця Миколи Козія

1 липня 2021 року в читальному залі Центральної спеціалізованої бібліотеки ім. М. Островського о 15:00 відбудеться вечір пам'яті одного з найкращих майстрів художнього читання, легенди Українського радіо і телебачення Миколи Козія. Цього року майстру слова виповнюється 80. Його голосом звучить Біблія, Томос про автокефалію Православної церкви України, він майстерно озвучив класику світової літератури – а це понад 700 аудіокниг– і став улюбленим виконавцем трьох поколінь слухачів нашої бібліотеки. 

Біля мікрофону Микола Тимофійович Козій самовіддано працював 60 років. Упродовж пів століття вів ранкові та вечірні інформаційні, пізнавальні та культурні передачі Українського радіо, був наставником для кількох поколінь дикторів, радіоведучих та акторів. Окрім роботи на радіо, він багато працював над озвученням телевізійних і художніх фільмів. Його голосом українською зазвучали герої голлівудських фільмів та культових серіалів, таких як «Альф», «Династія», «Трансформери», «Коломбо», «Король говорить», «Титанік», «Моя чарівна леді», «Основний інстинкт», «Ноїв ковчег», «Паровоз Томас», «Дотик природи» та багатьох інших. Напевно, немає людини, яка б не чула його чарівного голосу. Творча спадщина Миколи Козія вимірюється десятками тисяч годин художнього звучання. Це – цілий Всесвіт, який ми чуємо інтонаціями Миколи Козія.  

1 липня 2021 року о 15:00 запрошуємо вас у читальний зал бібліотеки, щоб послухати художнє читання великого майстра слова та поділитися особистими враженнями від книг у виконанні Миколи Козія, думками про його майстерність і просто висловити свої почуття. 

Зустріч проведуть Марина Потеляхіна, директорка бібліотеки та Олександр Штепан, директор громадської організації «Живослово», наставником та співзасновником якої був Микола Тимофійович Козій.

Запрошуємо вас розділити з нами цей вечір, присвячений нашому улюбленому дикторові та геніальному читцю Миколі Козію.