Спеціалізована бібліотека для людей з вадами зору ім. Т. Г. Шевченка Львівської обласної організації УТОС

Не зважаючи на дуже  важкий та непростий рік – бібліотека працювала у звичайному режимі, а я була  волонтером і виконувала свої функціональні обов’язки безкоштовно.

Провела перереєстрацію читачів, попрацювала з боржниками, вчасно зареєструвала нові надходження літератури і підготувала їх до видачі, надрукувала карточки в каталог брайлівської літератури, передавала новинки озвученої літератури в м. Червоноград та Буськ для забезпечення читанням сільські райони.

2021 рік був оголошений у нас Роком Тетяни Фролової, якій мало виповнитись 80 років, але хвороба забрала письменницю у інший світ. Вже без неї пройшла книжкова виставка, разом з первинною організацією провели конкурс декламаторів поезії пані Тетяни. У фонд бібліотеки її родиною були передані книги, надруковані власноруч автором.

Великим досягнення був перехід бібліотеки під порядкування обласного правління УТОС. Це дало змогу перейти на інший рівень популяризації нашої книгозбірні - і як результат, включення до об’єктів відвідування під час Днів Європейської спадщини у Львові (вересень 2021р.)

В цьому році в студії звукозапису, озвучено пять книжок, які скоро підуть у користування. Новими експонатами поповнилась кімната-музей «Речі, які змінили світ незрячих». До цієї справи долучились читачі, працівники центральної бібліотеки ім. М. Островського, Одеської бібліотеки УТОС, Боярської бази відпочинку УТОС та закордонні гості. Разом з читачами, які є членами первинної організації ми мандрували Львівською областю та Україною.

В цей час йде підготовка до презентації фото-виставки «Крим моїми очима» (фотограф О. Маслов), планується зустріч з цікавим екскурсоводом (А. Васільєва), готуємось до Фестивалю творчості людей з вадами зору та інше.

 

Файлы:

1633687994.Львів.docx